Specialisten in aluminium bouw

Stapert Watersport is gespecialiseerd in de aluminium bouw en heeft voor verschillende opdrachtgevers zoals overheidsinstellingen en grote jachtwerven aluminium vaartuigen en speciale onderdelen gemaakt.

Waarom aluminium?

De aluminiumlegeringen die wij gebruiken zijn zeer bestendig tegen zeewater en bieden als bouwmateriaal een groot aantal voordelen. Het lage gewicht van aluminium, zo’n 35 procent minder dan staal, heeft natuurlijk ook verschillende voordelen voor de prestaties van een jacht. Daarnaast betekent het dat er kleinere motoren kunnen worden geïnstalleerd, het brandstofverbruik kan worden verminderd en het bereik kan worden vergroot.

Aluminiumjachten zijn corrosiebestendig en onbrandbaar. Bovendien maakt het gemak waarmee het materiaal kan worden bewerkt, gelast en behandeld de casco’s een stuk voordeliger. Botsingsproeven tonen ook aan dat de kracht die nodig is om polyester te breken slechts een deuk achterlaat in aluminium.

Geheel op maat en naar uw wensen

Bij Stapert Watersport kunt u een eigen ontwerp geheel naar wens in aluminium bouwen. Daarbij heeft Stapert Watersport veel expertise en ervaring in huis om u het juiste advies te geven. Ook kunnen wij een begin ontwerp geheel voor u uitwerken en omzetten tot een werkbaar ontwerp met een snijpakket.